Korpsavond Brandweer: vooruitkijken en terugblikken

VOORHOUT, 22 november 2022 – Zaterdag was er na ruim twee jaar weer een korpsavond bij de brandweer van Voorhout. In de kazerne verwelkomde ploegchef Wim Jonker de (oud) korpsleden, hun partners, burgemeester Carla Breuer en Tjeerd Neumann (Directeur Brandweerzorg). Foto PR Brandweer Voorhout

Op deze avond onderstreepten Neumann en Breuer het belang van de brandweer en de lopende campagnes op het gebied van brandveiligheid zoals bijvoorbeeld de vuurwerk- en de brandmeldercampagne.
Er werd ook stilgestaan bij het hoge aantal alarmeringen waarvoor het korps dit jaar is uitgerukt en de bijzondere incidenten die plaatsvonden. De jubilarissen en gediplomeerden werden op deze avond in het zonnetje gezet en de korpsleden die afscheid namen werden bedankt voor hun inzet.

Er werd afscheid genomen van Jan Dirk Griekspoor, Ad van Heuvel, Rob van Leeuwen en Ron Ammerlaan. Die laatste is ruim 32 jaar actief geweest bij het korps in Voorhout en heeft zich enorm ingezet voor de brandweer.
Folkert van der Meer en Bradley Ketelaar behaalden hun Manschapdiploma en Johan den Hamer werd Brandmeester.
Er waren maar liefst dertien jubilarissen dit keer. Hun brandweerjaren varieerden van 10 tot 35 jaar. Die 35 kwam toe aan de ploegchef Wim Jonker. De overige jubilarissen waren:
10 jaar: Daan van Abswoude, Rob van Es en Brian Verhulst
12,5 jaar: Marcel Mosterd en Jaap van Beelen
15 jaar: Johan den Hamer, Danny Penseel en Ton van Rijn
20 jaar: Peter Ketelaar, Ton Hoogervorst en TJ Owobowale
30 jaar: Erik van der Veld

Naast de terugblik werd er ook vooruitgekeken. De aanwinst van nieuwe leden is van groot belang voor het brandweerkorps en dit jaar zijn er drie nieuwe aspiranten gestart: Bas van der Veld, Brian Jonker en Tim Keller versterken het korps en deze versterking is zeker overdag nodig.
Tot slot was er na het officiële gedeelte uiteraard tijd om met elkaar bij te praten.

Het cadeau van Ron Ammerlaan die op deze avond na 32 brandweerjaren afscheid nam.


Advertentie