Laatste loodjes Herenwegproject: een maand van afsluitingen en verkeershinder

WARMOND, 3 mei 2023 – Vrijdag 2 juni worden de wegwerkzaamheden aan de route door Warmond afgerond. Maar voor het zover is, wordt er nog hard gewerkt en zullen er nog de nodige afsluitingen en omleidingen zijn. Daarnaast rijdt er weer een pendelbus.

De Herenweg tussen Albert Heijn en het spoor is dicht van 11 tot en met 25 mei. Bovendien wordt het stuk tussen het ooievaarsnest en Albert Heijn op 13 en 14 mei afgesloten. Werkzaamheden op dat specifieke stuk zullen bovendien ook van 30 mei tot en met 2 juni leiden tot verkeershinder en lokale omleidingen. Daarnaast is op 26 mei de Sweilandstraat dicht. De buslijn 50 zal van 11 tot en met 27 mei niet rijden. Er is dan een pendelbus van Albert Heijn (Meerrustlaan) naar Station Sassenheim. Tijdens het Hemelvaartweekend, van 18 tot en met 21 mei, is de weg overigens wel open.

Werkzaamheden Herenweg
Op het smalle deel van de Herenweg, het eenrichtingsstuk, is al begonnen met het verbreden van de parkeervakken en de werkzaamheden om een flauwe bocht aan te passen waardoor schade aan geparkeerde auto’s wordt voorkomen en de bussen de bocht beter kunnen nemen. Maar van 11 tot en met 25 mei gaat dat stuk, tussen Albert Heijn en het spoor, echt helemaal dicht. De toplaag van het asfalt wordt dan aangebracht en voorzien van een streetprint aan de randen. Ten slotte wordt tussen die streetprintstroken een rode coating op het wegdek gespoten.
Het auto- en fietsverkeer wordt in die periode lokaal omgeleid, maar vrachtautoverkeer kan er echt niet door en moet dus via de snelweg.
Ook aan het stuk tussen het ooievaarsnest en Albert Heijn moet nog worden gewerkt. Dat gebeurt twee keer. Eerst op 13 en 14 mei om een streetprint op het asfalt aan te brengen. Vervolgens is er een tweede werkperiode op datzelfde stuk van 30 mei tot en met 2 juni om de rode coating aan te brengen. Tijdens de eerste afsluiting is alleen het stuk van Warmond dat tegen het bos aanligt (de Oranjebuurt) bereikbaar vanuit de richting Sassenheim. Vanuit de richting Oegstgeest wordt het verkeer omgeleid via de Dorpsstraat. Bij de tweede werkperiode op dit stuk, voor het aanbrengen van de rode coating, wordt verkeer vanuit de richting Sassenheim om de werkzaamheden heen geleid. Dat kan omdat er steeds maar aan één rijbaan wordt gewerkt. Vanuit de richting Oegstgeest wordt men dan weer lokaal omgeleid.

Sweilandstraat afgesloten
Deze straat tussen het spoor en Albert Heijn moet alleen de rode coating nog worden aangebracht. Dat gaat op 26 mei gebeuren. Het verkeer wordt dan lokaal omgeleid.

Busverbinding
De buslijn 50 kan wederom enige tijd niet rijden. Daarom is er van donderdag 11 mei tot en met zondag 28 mei een pendelbus tussen Albert Heijn en station Sassenheim. Deze rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 6.00 en 9.45 uur en tussen 15.15 en 19.30 uur. Op zaterdag tussen 11.30 en 18.30 uur. De halte Meerrustlaan bevindt zich op de hoek van deze laan en de Jan Steenlaan.

Spoorviaduct in reparatie
2 juni is de herinrichting van de wegen door Warmond dan helemaal gereed. Warmond krijgt in de nabije toekomst nog wel te maken met werkzaamheden onder het spoorviaduct, waar de rijvloer los is komen te liggen en betonrot van de constructie eronder op de loer ligt. Wanneer deze werkzaamheden zullen starten is op dit moment nog niet duidelijk. Ook de gevolgen voor het verkeer zijn nog niet bekend.