Nieuw Warmonds bier vernoemd naar veldwachter Kaak

WARMOND, 7 juli 2024 – Vanmiddag werden in Grand Café de Oude School de eerste flessen van het nieuwe Warmondse biertje “Kaakbier” opengetrokken. Het is genoemd naar de veldwachter Kaak die op het pleintje bij de pomp woonde, waar ook dit Grand Café gevestigd is. Foto’s Henk Keijzer

Het biertje is een eigen bier van dit Grand Café en is tot stand gekomen in samenwerking met de Warmondse Julianabrouwerij, die dit jaar 10 jaar bestaat en al een flink aantal bieren in productie heeft, onder andere het Jan Steenbier en Kaagmeerminbier. Hun bieren worden gemaakt in een schuurtje in de Warmondse Julianalaan, maar er wordt ook ruimte in een brouwerij gehuurd om aan de vraag te kunnen voldoen. Het allereerste bier van de Julianabrouwerij werd gemaakt volgens een 400 jaar oud Warmonds recept.

Het nieuwe biertje, Kaakbier, is een amber ale. Het is volgens Els en Robert van Grieken van het Grand Café een vriendelijk, toegankelijk en doordrinkbaar biertje. Kaak, die van 1930 tot 1937 veldwachter in Warmond was, heeft overigens nu niet alleen een biertje dat naar hem vernoemd is. Hij heeft ook zijn eigen pleintje, achter het Grand Café, het Kaaksplein.