Nieuwe expositie in HOR: van olieverf tot brons

WARMOND, 7 juli 2024 – Vanmiddag rond de klok van drie werd in galerie Het Oude Raadhuis van Warmond (HOR) een expositie geopend met werken van Simone Huy en Hendrien Landeweer. De laatste was aanwezig om iets over hun beider werk te vertellen. Foto’s Henk Keijzer

In de galerie aan het pleintje bij de pomp, vinden we beelden van hout, steen en brons. Die zijn van Hendrien Landeweer. Zij woont en werkt in Den Burg op Texel, waar zij naar eigen zeggen in alle rust en vrijheid kan werken. Zij is lid van diverse kunstenaarsverenigingen en laat zich onder andere inspireren door Barbera Hepworth en Jan Pater. Het thema waarmee zij werkt is “vrouw en vrijheid”. Dat wordt onder andere door haar vertaald in vrouwentorso’s. Ook maakt zij werk ge├»nspireerd door de zee. Ze maakt beelden van hout, steen en brons.

De andere exposant in deze tentoonstelling is de schilderes Simone Huy. Zij werkt met olieverf en schildert vooral landschappen. Ze laat zich inspireren door de natuur rond haar woonplaats Bussem. Maar je kunt haar ook langs de kust vinden om zich te laten inspireren door de zee. Zo komt zij regelmatig in Katwijk en op de waddeneilanden. Zij maakt in de vrije natuur schetsen, die ze dan in haar atelier verder uitwerkt.

De expositie in het HOR is alle middagen geopend, behalve op maandag en dinsdag. Je kunt er terecht tot en met zondag 11 augustus. Dorpsstraat 36 warmond, op het pleintje bij de pomp.