Nieuwe partijnaam van Joep Derksen is al anderhalf jaar oud

TEYLINGEN 12 oktober 2022 – De nieuwe partijnaam ‘Partij voor Teylingen’, van het onlangs uit de CDA-fractie gestapte raadslid Joep Derksen, lijkt al terug te gaan tot ver voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar. Derksen legde het internetdomein partijvoorteylingen.nl al op 28 april 2021 vast via zijn bedrijf Writing4U. Bijna een jaar voor de verkiezingen waarbij hij op de kandidatenlijst van het CDA stond. (Foto: Joep Derksen en CDA-fractievoorzitter Carla Hilverda-van Leeuwen.)

Volgens Derksen zelf had hij de domeinnaam vastgelegd omdat hij hem als verkiezingsslogan voor het CDA wilde gebruiken. “Maar dat voorstel werd door het CDA niet overgenomen”, zo stelt Derksen. CDA fractievoorzitter Carla Hilverda- van Leeuwen reageert echter hoogst verbaasd op het feit dat de partijnaam van Derksen al zo ver teruggaat. Ook van de bewering van Derksen dat hij de ‘partij voor Teylingen als verkiezingsslogan heeft voorgesteld is haar niets bekend. “Het CDA ging met de slogan Thuis in Teylingen’ de verkiezingen in”, zo stelt Hilverda. Het lijkt haar ook niet dat er in april 2021 al gesproken werd over een verkiezingsslogan voor de gemeenteraadsverkiezingen van een jaar later.

Derksen wil duidelijk stellen dat het nooit en te nimmer de bedoeling was een eigen partij op te richten op het moment dat hij bij het CDA op de lijst stond. Opvallend is wel dat hij in een latere reactie tegenover Omroep BO zegt dat hij de naam heeft geregistreerd met de gedachte een website te maken waarnaar een bestaande politieke partij zou kunnen verwijzen als zijnde ‘een partij die er is voor Teylingen’. Hij verwijst daarbij niet meer naar het CDA.