Opening 100ste Kaagweek: burgemeester in roeisloep

WARMOND, 12 juli 2022 – Dinsdagavond was de officiële start van de 100ste Kaagweek. Burgemeester Breuer viel de eer te beurt om het evenement te openen. Zij deed dit door op een knop te drukken waardoor een startsignaal over de plassen hoorbaar was, begeleid door getoeter van scheepshoorns.

Maar voor het zover was, moest ze met het volledige college, de plas nog over vanuit Warmond-dorp naar de starttoren. De burgemeester en de vier wethouders namen daarom plaats in roeisloepen om naar de overkant te worden geroeid. De wethouder sport, Reny Wietsma, besloot direct zelf mee te gaan roeien en hield dat keurig vol tot aan de Kaagsociëteit. Voorafgaand aan de opening hielden diezelfde roeisloepen een regionaal sprintkampioenschap op het water direct voor de starttoren.

Na aankomst bij de starttoren wilde het college even op de foto met al de roeiers die hen naar de andere kant hadden gebracht

Het was maar goed dat er roeiwedstrijden waren, want zeilweer was het even niet. Er was nauwelijks wind. Na het roeien en de officiële opening was het tijd voor het openingsfeest. De muzikale omlijsting werd verzorgd door orkest St. Jeanne d’Arc en de band van Marcel van Dijk.

De Kaagweek en de Sneekweek zijn de twee grootste zeilevenementen in Nederland. De Kaagweek is echter wat ouder. Die vindt plaats sinds 1918. Er doen dit jaar 176 zeilschepen mee met daarop 360 deelnemers.

Advertentie