Opening expositie als start 100ste natte Kaagweek

WARMOND, 7 juli 2022 – Vanmiddag is met de opening van een expositie van wisselprijzen, de aanloop naar de 100ste Kaagweek van start gegaan. In de Roekenhof, de thuisbasis van het historisch genootschap Warmelda, verrichtte burgemeester Breuer de openingshandeling door de deur naar de expositiezalen te openen. Foto’s de Teyding en Willemien Timmers

De expositie toont onder andere zilveren wisselprijzen van zeilwedstrijden tijdens de Kaagweek. Vooral veel fraaie modellen van zeilboten. Het zijn heel bijzondere prijzen, die elk hun eigen verhaal hebben. Die verhalen achter de prijzen zijn uitgezocht door Jan Bart Lucas, trouw lid en voormalig voorzitter van de Koninklijke Watersportvereniging De Kaag. Hij gaf direct na de opening een toelichting op een aantal bijzondere objecten, zoals een beker die ooit door iemand was gewonnen maar via zijn nalatenschap destijds weer terug kwam bij de vereniging. U kunt de tentoonstelling tijdens de Kaagweek iedere dag bewonderen tussen 10.00 en 13.00 uur in de Roekenhof, Herenweg 84 Warmond. Daarna tijdens de normale openingstijden van de Roekenhof.


De Teyding sprak met Jan Bart Lucas over de tentoonstelling.

De natte Kaagweek zelf vindt plaats van 12 tot en met 17 juli en wordt een groots nautisch evenement. De expositie is niet de enige activiteit in de aanloop naar die Kaagweek. Op 10 juli varen negentig sloepen de Kaag Cruise Culinair. Zij maken een zomerse vaartocht langs toprestaurants rond de Kagerplassen.
Naast deze nieuwe tocht, is er ook voor het eerst een Kaag Swim. Op 15 juli gaan bestuur, leden, belangstellenden en deelnemers van de Kaagweek te water voor de Maarten van der Weijden Foundation om geld bij elkaar te halen voor kankerresearch.
En natuurlijk zijn er vooral veel zeilwedstrijden met als terugkerend hoogtepunt de Holland-Friesland wedstrijd met zogenaamde Regenbogen, klassieke statige zeilboten van de oudste Nederlandse Eenheidsklasse. Het is een strijd tussen de Regenboogteams van de Koninklijke Watersportvereniging De Kaag en de collega-vereniging uit Sneek. Die strijd wordt zowel tijdens de Kaagweek als de Sneekweek gevoerd. Na de wedstrijden is er iedere avond feest op de wal rond de Kaagsociëteit en de starttoren. Voor meer informatie www.kwvdekaag.nl. Voor info over de expositie www.warmelda.nl.
.

Advertentie