Opening nieuwe sportvelden sport- en recreatiepark Elsgeest

VOORHOUT, 13 september 2023 – De herinrichting van de sportvelden op sport- en recreatiepark Elsgeest is klaar. Wethouder Reny Wietsma opende woensdag samen met de voorzitters van de betrokken verenigingen de nieuwe velden. Foto’s Mariska de Graaff.

Met een druk op een grote rode knop opende Wietsma samen met Rogier Hoeijmans (voorzitter Voetbalvereniging Foreholte), Kees Kraakman (voorzitter Handbalvereniging Foreholte) en Dave van der Wagt (Mixed Hockey Club Voorhout) de nieuwe velden. Met een goed gemikt schot op het doel nam Wietsma daarna het hockeyveld in gebruik.

De voetbal, handbal en hockeyverenigingen profiteren van de extra ruimte die is gecreëerd: De verenigingen hebben er allemaal een extra veld bijgekregen.

Voor de herinrichting van het sport- en recreatiepark moest er geschoven worden in de oorspronkelijke locaties van de drie verenigingen. Ook moest er eerst grond worden aangekocht van de nabijgelegen boerderij en het bestemmingsplan moest veranderd worden. De grootste verandering gold voor de handbalvereniging die moest verhuizen naar de andere kant van het recreatiepark. Alleen daardoor kon er ook voor de andere verenigingen meer ruimte ontstaan. De handbalvereniging heeft nu twee handbalvelden.

De hockeyclub en voetbalvereniging hebben met elkaar geruild van locatie. Hierdoor heeft de hockeyclub naast het bestaande eerste veld er nu twee nieuwe kunstgrasvelden naast elkaar bijgekregen. De voetbalvereniging heeft nu de beschikking over één nieuw kunstgrasveld, naast het nieuwe grasveld dat vorig jaar in gebruik is genomen.

De handbalvereniging maakt voorlopig nog gebruik van het huidige clubgebouw, totdat het nieuwe onderkomen op de locatie waar zij zich nu bevindt is gerealiseerd. Daarna wordt de ruimte die dan vrijkomt door de hockeyvereniging overgenomen.

Aflopende werkzaamheden
Voor de afronding van de herinrichting van Elsgeest wordt nog gewerkt aan de bestrating van de Baden-Powellaan en de nieuwe groeninrichting.

Best een puzzel
Wethouder Reny Wietsma is blij dat het eindelijk zo ver is: “Als gemeente hebben we gezondheid hoog in het vaandel. Beweging zorgt voor sociale verbinding en is goed voor lichaam en geest. Deze herinrichting was best een puzzel, maar nu kunnen de verenigingen er echt weer jaren tegengaan.”