Parkdienst moet uitwijken naar kerk

SASSENHEIM, 20 september 2022 – Met de Parkdienst, een oecumenische kerkdienst, zijn op zondag de najaarsfeesten in Sassenheim van start gegaan. Vanwege de weersomstandigheden was het helaas niet mogelijk de dienst echt in het park te houden en moest worden uitgeweken naar de St. Pancratiuskerk. Foto Oranje Vereniging Sassenheim

Het thema van de dienst was “Vrijheid, ruimte met een opdracht”. De dienst werd geleid door ds. Jaap Smit en pastor Hans van Wijk, geestelijk verzorger in de Bernardus. Jaap Smit is momenteel commissaris van de Koning, maar was voorheen predikant en geestelijk verzorger bij defensie. De muzikale medewerking werd verleend door het Koor Manna uit Noordwijkerhout.
Het collectedoel was voor Wijkcentrum “In de Buurt” uit Sassenheim.
Met dit thema was jong en oud al een paar weken bezig door een vredesduif te kleuren. Er werden maar liefst 800 prachtig gekleurde duifjes ingeleverd. De kinderen van alle Sassenheimse scholen hebben er aan bijgedragen. De medewerkers van “In de Buurt winkel” van Stichting Het raamwerk hebben met de gekleurde duifjes twee mensgrote duiven kunnen samenstellen. Van alle duifjes die nog over waren, zijn slingers gemaakt die de kerk feestelijk sierden. Deze slingers zijn na de dienst naar woonzorgcentrum Bernardus gebracht.

Advertentie