Plan voor appartementen op oude plek van ‘de Waaier’ in Warmond

WARMOND, 14 oktober 2021 – Op de plek van de voormalige basisschool de Waaier in Warmond komt wellicht een appartementencomplex met sociale huurappartementen. De gemeente is hierover in gesprek met woonstichting Stek. Bij de herinrichting van het gebied zou ook de historische landschappelijke structuur van het gebied, grenzend aan de St. Mathiaskerk, hersteld moeten worden.

De plannen staan in een integrale visie voor nieuwe ontwikkeling die het College van B&W op verzoek van de gemeenteraad heeft laten uitvoeren. Basisschool de Waaier is al een aantal jaren geleden verhuisd. En na brandstichting in het gebouw werd de school gesloopt. De voormalige plek van de school aan het Leerpad is daarmee beschikbaar gekomen voor een nieuwe ontwikkeling. Stek zou op die plek appartementen willen realiseren die qua afmeting geschikt zijn voor één of tweepersoonshuishoudens, dus vooral voor starters en senioren. Wethouder Marlies Volten is enthousiast over het voornemen. “Je zou de plannen kunnen samenvatten als ‘Bouwen voor jong en oud met oog voor het erfgoed’. Het past uitstekend in de doelstelling van het collegeakkoord om nieuw woningaanbod in Teylingen te bevorderen.” Bij de herinrichting van het gebied zou dan ook het historische Leerpad kunnen worden teruggebracht.

De gemeente organiseert binnenkort een informatieavond over de visie en het beeldkwaliteitsplan. Ook Stek is uitgenodigd om tijdens deze avond een eerste ontwerp te tonen van het appartementencomplex. Begin volgend jaar hoopt het college de gemeenteraad een voorstel te doen over de grondexploitatie en de start van de procedure voor een bestemmingsplan. De planning van de uiteindelijke realisatie van het project wordt in 2023 verwacht.

Lees ook:
Basisschool De Waaier wordt gesloopt
Brandstichting in leegstaand gebouw De Waaier in Warmond
Wethouder verwacht snel plannen voor Marienhaven, De Waaier en Langeveld
Woningen vluchtelingen in De Waaier te duur

Advertentie