Raadslid Dion Piket stapt uit Trilokaal-fractie

TEYLINGEN, 8 januari 2020 – Raadslid is vrijdag uit Trilokaal gestapt. Hij blijft wel in de gemeenteraad zitten. “In welke vorm zal ik de komende weken gaan onderzoeken”, zo laat hij weten in een verklaring die hij naar buiten heeft gebracht. Piket zegt dat hij in Trilokaal keuzes moest maken waar hij niet achter stond.

“Afgelopen vrijdag, 3 januari, heb ik met pijn in mijn hart mijn lidmaatschap bij Trilokaal opgezegd. Tien jaar lang heb ik als mij als raadslid met veel enthousiasme in kunnen en mogen zetten voor de Teylinger gemeenschap. De lokale aanpak leek voor mij de enige werkbare. Maar deĀ afgelopen jaren heb ik mij regelmatig gevangen gevoeld in mijn eigen idealen. Ik moest keuzes maken waar ik niet achter stond. Als geen ander weet ik dat het sluiten van eenĀ compromis in de politiek heel normaal is. Het werden er voor mij alleen te veel”, schrijft Piket. Om welke onderwerpen dit ging vermeldt Piket niet. Hij maakte 10 jaar lang deel uit van de fractie van Trilokaal.

De coalitie bestaande uit VVD, Trilokaal en D66 houdt met het vertrek van Piket een meerderheid van 14 zetels in de gemeenteraad die totaal 25 zetels telt.

De gemeenteraad nam op 21 december afscheid van Trilokaal-wethouder Rob ten Boden nadat hij in november zijn vertrek aankondigde. Trilokaal heeft nog geen opvolger voor Ten Boden bekendgemaakt. Tot die tijd verdelen wethouders Arno van Kempen, Marlies Volten en burgemeester Breuer de taken.

Advertentie