Reuzenbol onthuld bij Residence Monte Carlo

SASSENHEIM, 17 maart 2023 – Vandaag is de Reuzenbol ‘Monte Carlo’ onthuld bij Residence Monte Carlo in Sassenheim. Op deze Reuzenbol zijn door Nicoline Heemskerk uit Warmond tulpen met de naam ‘Monte Carlo’ geschilderd. Foto Gildemeesters Bollenstreek

Dit is een dubbele vroege tulp, die bloeit in april en mei. De bladeren zijn lancetvormig en grijsgroen gekleurd. Het zijn heerlijk geurende, volle, semi-dubbele tot dubbele zwavelgele bloemen.

Margriet Verdegaal, voorzitter VVE Residence Monte Carlo: “We wilden graag een kunstwerk aankopen voor onze tuin en kwamen na een zoektocht uit bij de Reuzenbollen. Heel passend, we wonen tenslotte in de Bollenstreek en in een voormalige bollenschuur!”. Residence ‘Monte Carlo’ was oorspronkelijk een bollenschuur. De schuur is in 1930 gebouwd en is nu een rijksmonument.

De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. De bollen zijn 1.85 meter hoog en hebben een omtrek van 6 meter. De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en andere instanties die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio.

Van Leiden tot aan Haarlem worden zo’n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn straks een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Alle bollen samen vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum De Zwarte Tulp in Lisse. U kunt de route ook bekijken op de website: www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute.

Advertentie