Reuzenbol op Koudenhoorn: “Circle of life”

WARMOND, 19 september 2023 – Vanmiddag werd een door de gemeente geadopteerde Reuzenbol op Koudenhoorn onthuld. Wethouder Volten en kunstenares Sonja van Egmond verwijderden samen met de vertegenwoordigers van de Stichting Gildemeesters Bollenstreek de paardendeken waar de bol onder schuilging. Foto’s Henk Keijzer

De onthullers van de bol trotseerden wind en wat gemiezer om de bol te kunnen onthullen. Het was de laatste van een serie van drie bollen die Teylingen geadopteerd heeft voor de drie dorpen.
De bol heeft als thema “Circle of life” en past qua kleurstelling en thema heel mooi bij de natuur op Koudenhoorn, aldus een van de aanwezigen. “Koudenhoorn heeft weliswaar niets met tulpen te maken, maar toch past het.”

Op het bord bij de bol lezen we de volgende tekst:
“Deze Reuzenbol is ge├»nspireerd door het proces van de bol, die de hele groei en bloei van de tulp al in zich heeft. Gefascineerd door de eerste punten die boven de grond uitsteken. Verwonderd door de pracht van de bloem die bloeit. Ge├»ntrigeerd door het einde van de tulp, haar verval. Waarna de cyclus zicht herhaalt……”