Sassenheimse ‘radioman’ Co Snel overleden

SASSENHEIM, 31 juli 2019 – De Sassenheimse radiomaker Co Snel is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. Snel maakte decennialang radioprogramma’s voor de Bollenstreek en de Leidse regio. Maar daarvoor maakte hij onder het pseudoniem Erwin Floor al programma’s bij de Haagse zender Hofstad Radio.

Vanaf 1984 was de geboren Lissenaar programmamaker/presentator bij de Omroep Holland Centraal en diens voorloper, Omroep Rijnland. In 1994 was hij een van de oprichters van Stichting Studio Bollenstreek; een eigen lokale omroep-editie voor de Bollenstreek, die na een aantal jaren opging in de Stichting Agglomeratie Holland Centraal. Hij heeft vele tientallen startende radiomakers de eerste beginselen van het vak bijgebracht. Hij wist ze te enthousiasmeren, te scholen en hielp ze op weg om in hun radioloopbaan verder te komen.

Co Snel was een liefhebber van ‘echte’ muziek; origineel, vakkundig gemaakt. Hij bezat een enorme kennis van de muziekgeschiedenis en dook voor de vele programma’s die hij maakte in zijn onuitputtelijke archief van bijzondere opnamen.

Toen hij in 2011 met pensioen ging werd hij voor zijn verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Maar ook na die periode bleef hij radioprogramma’s maken. Onder ander voor RTV Katwijk en Studio Alphen. De afgelopen jaren maakte Co Snel ook tal van programma’s voor het Youtube-kanaal Muziekschatten van Stichting Omroep Muziek. Eind vorig jaar moest hij om gezondheidsredenen stoppen met zijn programma’s.

Advertentie