Schoutenbuurt in Voorhout bestaat 25 jaar

VOORHOUT, 26 maart 2021 – De Schoutenbuurt in Voorhout bestond donderdag al weer 25 jaar. Om het jubileum te vieren ontving burgemeester Carla Breuer uit handen van voorzitter Mariette van Niftrik van de buurtvereniging een exemplaar van het speciaal gemaakte jubileumfotoboek door Eugene van de Poel. Het boek ging vergezeld van een mooie bos streekbloemen.

Burgemeester Breuer is goed bekend met de Schoutenbuurt. Ook bij het 20-jarig jubileum was zij aanwezig op de jubileumreceptie in “café Welgelegen”. Maar ook haar voorgangers waren als goede buren bij de diverse gelegenheden paraat. Zo verzorgde Mirjam de Goeij de opening van de wijk en liep zij samen met bewoners, de makelaar en bouwmaatschappij Noorlander achter muziekvereniging St. Cecilia aan om dit heugelijke feit te vieren.

Cor de Ronde was als burgemeester betrokken bij de opening van de rotonde Schoutenlaan/Jacoba van Beierenweg en de plaatsing aldaar van een boom als geschenk van de gemeente aan de Schoutenbuurt. Sander Schelberg verzorgde met een ludieke ballonnenactie het startschot van de 10e jubileum fietstocht en reed zelf op de bakfiets met een van zijn kinderen een stuk van de route mee.

Fietstochten
Van Niftrik is niet één van de bewoners die vanaf het allereerste moment in de Schoutenbuurt woont. Als voorzitter hoort zij echter met enige regelmaat tijdens vergaderingen en bijeenkomsten “weet je nog?’’ Als voorbeelden noemt zij de jaarlijkse fietstochten die de bewoners dankzij Kees Zwetsloot en Jan van Bakel elke keer op onontdekte plekjes in de regio brachten. Soms gingen ze ook ver daarbuiten met zelfs een korte trip door de vertrekhal van Schiphol.

De Schoutenbuurt is vooral in de beginjaren actief geweest bij de Voorhoutse activiteiten zoals het carnaval, het bokkenballentoernooi en het vrachtwagenduwen tijdens kermis. Verder laten de bewoners zich het altijd goed smaken tijdens de jaarlijkse BBQ, nieuwjaarsreceptie, running diners en andere culinaire hoogstandjes van de eigen bewoners.

Dit kenmerkt de Schoutenbuurt volgens Mariette en is heel mooi in woord en beeld tot uitdrukking gebracht in het jubileumfotoboek. Het symboliseert de verbondenheid en saamhorigheid in de Schoutenbuurt, en dat al 25 jaar lang. “Ik hoop dat we dit nog tot in lengte van dagen mogen voortzetten”, aldus de trotse voorzitter.

Advertentie