Straten in Warmond twee keer open voor aanleg glasvezel

WARMOND, 18 september 2023 – Nu, na Delta, ook Glaspoort heeft aangekondigd in november te beginnen met de aanleg van Glasvezel in Warmond, zullen veel straten in het dorp twee keer opengebroken worden. De beide bedrijven trekken namelijk niet samen op bij de aanleg. Volgens Glaspoort is daar wel overleg over gevoerd, maar wilde Delta dit niet. (Foto PR Glaspoort)

Delta Netwerk geeft in een reactie aan inmiddels een stadium verder te zijn dan Glaspoort en heeft ook al toestemming van de gemeente om te starten met de aanleg van glasvezel in Warmond.  “Onze planning is helemaal rond en we hebben al een glasvezel verdeel kast geplaatst”, zo laat een woordvoerder weten. Glaspoort, dat is opgericht door KPN en pensioenfonds ABP, moet de vergunning nog krijgen van de gemeente.

Eis
De gemeente heeft stappen genomen om de partijen bij elkaar te krijgen en dat is volgens een woordvoerder voor een deel gelukt. De gemeente heeft geëist dat de Herenweg, Sweilandstraat en de Dorpstraat met aftakkingen gezamenlijk wordt aangelegd. Verder controleert de gemeente de plaatsen waar glasvezel wordt aangelegd zorgvuldig. Het straatwerk moet net zo netjes worden teruggelegd als het daarvoor was.

Maar zowel Glaspoort als Delta lieten in reactie op vragen van De Teyding over een mogelijke samenwerking niets weten over het gezamenlijk aanleggen van glasvezel in de door de gemeente genoemde straten.

Zowel Delta als Glaspoort benadrukken dat ze hun glasvezelnetwerk open stellen voor verschillende aanbieders.