Teylingen heeft een interim griffier gevonden

TEYLINGEN, 16 augustus 2023 – De werkgeverscommissie van de gemeenteraad stelt voor om Cecile Bus tijdens de raadsvergadering van 28 september aan te wijzen als interim griffier van de gemeente Teylingen. De belangrijkste taak van een griffier is het adviseren en ondersteunen van de gemeenteraad. Archieffoto bestuurscentrum Hubert Heuzen

Beoogd interim griffier Cecile Bus zal Robert van Dijk tijdelijk opvolgen. Robert van Dijk is per 1 juli 2023 griffier van de gemeente Noordwijk. De werkgeverscommissie ziet de samenwerking vol vertrouwen tegemoet: “Mevrouw Bus beschikt over brede ervaring als (interim-) griffier en raadsadviseur bij diverse gemeenten. Daarnaast sluiten haar motivatie, presentatie en coaching kwaliteiten goed aan bij de wensen en behoefte van de griffie”.


Cecile Bus, foto gemeente Teylingen

De voordracht van de werkgeverscommissie is het resultaat van een korte wervingsprocedure en wordt ondersteund door het griffieteam en de burgemeester. Na het zomerreces start de werkgeverscommissie een procedure voor de werving van een vaste griffier. De gemeenteraad heeft een werkgeverscommissie omdat de griffier en overige medewerkers van de griffie de gemeenteraad als werkgever hebben en niet de gemeente.