Teylingen Schoon en Oranjeverenigingen slaan de afvalraaphanden ineen

SASSENHEIM / VOORHOUT, 4 september 2023 – De Oranjeverenigingen van Voorhout en Sassenheim gaan voor de najaarsfeesten een samenwerking aan met Teylingen Schoon, de club van vrijwilligers die zich geregeld inzet om de drie dorpen van de gemeente Teylingen te ontdoen van zwerfafval. Foto PR

Feesten zijn leuk, maar geven wel de nodige rotzooi. Uiteraard wordt dat na afloop wel altijd al opgeruimd, maar het is onoverkomelijk dat er ook afval wegwaait of in de omgeving als zwerfafval terechtkomt. Teylingen Schoon is daarom komende najaarsfeesten aanwezig om mensen hier ook bewust van te maken. “Want voorkomen is natuurlijk beter dan genezen”, vertelt Eric Loe van Teylingen Schoon en aanvoerder van de Voorhoutse afdeling.

Voorafgaand aan de feesten hebben de Oranjeverenigingen samen met de gemeente Teylingen en Teylingen Schoon de koppen bij elkaar gestoken om na te denken over hoe ze zoveel mogelijk zwerfafval kunnen voorkomen. Best een uitdaging en het vraagt ook wat van de bezoekers. De extra hulp en aandacht voor dit probleem van Teylingen Schoon tijdens de feestweek zelf, kan daarbij helpen.
Zowel in Voorhout, als in Sassenheim zijn de vrijwilligers van Teylingen Schoon aanwezig tijdens de festiviteiten. Met een standje en hun aanwezigheid willen ze op een leuke manier aan de bezoekers laten weten dat het ook anders kan. Zo hebben ze activiteiten speciaal voor de kinderen, waarbij ze ook nog een leuk zwerfafval doeboek kunnen winnen. En delen ze zakasbakjes uit, om te voorkomen dat sigarettenpeuken op straat belanden. Daarnaast spreken ze bezoekers aan en helpen ze de Oranjeverenigingen ook achteraf om de boel extra schoon te krijgen en te houden.

“We hopen op weer een reuze gezellige feestweek. En dat ook de bezoekers hun steentje bij willen dragen. De bekers lever je weer in bij de bar en al het andere afval gewoon in de afvalbak. Hiermee help je mee om afval ook te scheiden! Zo houden we het samen netjes en voorkomen we dat we weken later nog feestafval terugvinden in de bosjes en de sloten en dus in de natuur.” Aldus Eric Loe.

Op de foto zie je v.l.n.r. Eric Loe (Teylingen Schoon), Ger Hoogervorst (OV Sassenheim), Lennart van der Dussen (OV Voorhout), Jordi Moonen (contactfunctionaris gemeente Teylingen) en Adrie van der Geer (Teylingen Schoon)