Theater Teylingen presenteert “De Gravin van Holland”

SASSENHEIM, 20 januari 2023 – Gisteren maakte Theater Teylingen tijdens een bijeenkomst in hun theater, officieel bekend dat zij de voorstelling De Gravin van Holland op de planken gaan zetten. De show gaat over Jacoba van Beieren. Foto hierboven Monica Stuurop, fotocollage onder artikel Mariska de Graaff

De initiatiefnemers van Theater Teylingen, Patrick de Ridder en Annemieke van der Ploeg verzorgden deze officiële bekendmaking. Ook de veertienkoppige cast werd gepresenteerd.
De première van de show is op vrijdag 12 mei, waarna nog een reeks van vijftien shows volgt. De hedendaagse muziek bij de show is gecomponeerd door Giovanni Caminita, onder andere bekend als bassist en muzikaal leider bij Marco Borsato en als tv-kok bij 24Kitchen. Voor meer informatie over de voorstellingen klik hier.

Jacoba van Beieren, de laatste gravin van Holland, is een iconische figuur in de vaderlandse geschiedenis. Een intrigerende persoonlijkheid over wie veel over geschreven is, zonder dat dit tot enorme bekendheid heeft geleid. De naam Jacoba van Beieren klinkt wel bekend, al is het maar omdat er straten naar haar vernoemd zijn en diverse plaatsen in ons land commercieel met haar aan de haal gaan. Maar wat weten wij nu eigenlijk echt van haar? Hoe beleefde zij haar turbulente ervaringen als vrouw in een mannenwereld? Niemand zal het met zekerheid kunnen zeggen, maar het is een feit dat zonder Jacoba de geschiedenis van ons land een heel andere wending had kunnen nemen. Theater Teylingen kruipt met deze unieke voorstelling in de huid van de gravin en brengt haar tot leven met de glans en het elan die haar toekomen.

Theater Teylingen
Theater(school) Teylingen is in 2016 uit passie en drive geboren. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdig creatief platform. Er is geen winstoogmerk, uitsluitend de ambitie om mooie voorstellingen te maken onder aansturing van professionals.

Advertentie