Trekkertocht als steun boeren, tuinders en vissers

TEYLINGEN, 3 augustus 2022 – Vanavond vertrok een optocht van trekkers, auto’s en scooters vanaf het parkeerterrein bij Foreholte in Voorhout. Het was, zo stond op de vooraankondiging, ‘een trekkertocht ter steun aan boeren, tuinders en vissers’. De stoet ging door Voorhout en Sassenheim.

Er was aan de deelnemers aan de tocht, die via sociale media was aangekondigd, gevraagd om duidelijk herkenbaar te zijn en maximaal tien kilometer per uur te rijden. De stoet ging luid toeterend door de straten. In totaal waren er drie trekkers, tussen de dertig en veertig auto’s en wat scooters. Allemaal voorzien van de omgekeerde nationale driekleur en rode zakdoeken. Vanuit de open raampjes werd enthousiast gezwaaid en ‘boeren’ geroepen. De Teylingse politieke partij Lijst Schenk reed mee met op de auto de verkiezingsposter ‘Geef onze boeren de ruimte’.

Verkeersbegeleiders, politieagenten en een handhaver begeleidden de tocht die van te voren was aangemeld. Zij hadden daarbij speciale aandacht voor moeilijke en gevaarlijke punten als de spoorwegovergang. In Voorhout werd de corso-route gevolgd. In Sassenheim ging men onder andere over de Wilhelminalaan en de Westerstraat. Het eindpunt van de optocht was sporthal Wasbeek.

Aankomst bij sporthal Wasbeek

Advertentie