VVD presenteert nieuwe lijsttrekker en het verkiezingsprogramma

TEYLINGEN, 28 september 2021 – Kardien de Werker is woensdagavond tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VVD Teylingen unaniem gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De Werker trad vorig jaar toe tot de VVD fractie, als opvolger van Robin Konings die wegens een verhuizing de gemeenteraad verliet. (Foto: Kardien de Werker (l) wordt gefeliciteerd door VVD-voorzitter Bob Keeven.)

Volgens Bob Keeven, voorzitter van de VVD Teylingen, heeft de in Sassenheim wonende De Werker zich zeer snel ingewerkt en is hij een gewaardeerd fractielid. Keeven is ervan overtuigd dat De Werker het lijsttrekkerschap met verve zal bekleden.

De VVD bracht deze week ook het verkiezingsprogramma naar buiten. Daarin onder andere aandacht voor het tekort aan woonruimte in Teylingen. Om dat aan te pakken staat de VVD open voor meer hoogbouw, zolang het de kwaliteit van de leefomgeving niet aantast. Ook wil de partij het scheefwonen aanpakken zodat gesubsidieerde huurwoningen er alleen zijn voor mensen die dat echt nodig hebben. Starters moeten nog meer op weg worden geholpen met de financiering van een eigen woning, maar er moet ook een verplichting komen dat kopers een huis zelf gaan bewonen.

Monumenten
Alhoewel de de afgelopen jaren al een hoop monumenten verloren zijn gegaan in Teylingen, wil de VVD de eigenaren van monumentale panden niet onnodig opzadelen met procedures en beperkingen. De partij wijst daarbij op de hoge kosten die het onderhoud met zich mee brengt. De VVD kiest ervoor om de echt waardevolle monumentale gebouwen te behouden in samenwerking met de eigenaren en in overleg met de verenigingen die zich inzetten voor de historie en de beeldkwaliteit.

Als het gaat om verduurzaming willen de liberalen voorkomen dat de groene buitengebieden vol worden gezet met zonneweides of windmolens.

Advertentie