VvE Park Klinkenberg moet illegaal gekapte bomen waarschijnlijk herplanten

WARMOND, 19 februari 2021 – De Vereniging van Eigenaren (VvE) van het appartementencomplex Park Klinkenberg moet de illegaal gekapte bomen in het gelijknamige park herplanten. Die verwachting sprak verantwoordelijk wethouder Heleen Hooij donderdagavond uit in de vergadering van de raadscommissie Ruimte. PvdA-raadslid Paul Witteman had vragen aan B&W gesteld over de kap van bomen.

De VvE liet in januari een groot aantal bomen kappen in het park rond het appartementencomplex. Daar is volgens Hooij geen vergunning voor aangevraagd. En het bestuur van de VvE heeft volgens de wethouder ook niet aan de uitvoerder van de werkzaamheden verteld dat het groen onder het beschermd dorpsgezicht viel en er dus een vergunning nodig was. De gemeente kwam volgens de Hooij pas achter de illegale kap, nadat deze site er vragen over stelde.

De VvE heeft nu alsnog een vergunning aan moeten vragen en die zal worden getoetst door de erfgoedcommissie. Die commissie kan dan ook een herplantplicht opleggen. Daarnaast moet de VvE nu hogere legekosten betalen, omdat de gemeente extra kosten moet maken.

Lees ook:
VvE Park Klinkenberg liet illegaal bomen kappen
Onrust na plaatsing gebodsborden bij Park Klinkenberg

 

Advertentie