Warmond en Champigné: 20 jaar jumelage feestelijk gevierd

WARMOND, 22 mei 2023 – Op een veld in het Franse Champigné poseerden dit weekend inwoners van Warmond en Champigné voor een dronefoto ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de jumelage tussen beide dorpen. Foto’s JWC Warmond

Bijzonder daarbij was dat de eerste voorzitters van de jumelagecomité’s in Warmond en Champigné, de hoogbejaarde Colette van Panhuys en haar dochter Geneviève, het middelpunt vormden. Ook voormalig burgemeester Paul Jeanneteau, eind vorige eeuw de initiatiefnemer van de jumelage, was daarbij aanwezig.

Zowel Warmond als Champigné zijn inmiddels geen zelfstandige gemeenten meer. Ze zijn respectievelijk onderdeel van Teylingen en Hauts d’Anjou, een gemeente in het stroomgebied van rivier de Loire.
Burgemeester Maryline Lézé van deze Franse gemeente benadrukte op Hemelvaartsdag bij de ontvangst van de Nederlanders het belang van de jumelage: “Aan de samenwerking binnen Europa hebben we vrijheid en vrede te danken. Via jullie laat de Unie haar gezicht zien”.

Bernadette van Moorsel, de huidige voorzitter van het Warmondse Jumelage Comité (JWC), bracht haar de groeten over van burgemeester Carla Breuer van Teylingen en overhandigde daarbij passende cadeau’s. Haar Franse collega, jumelage voorzitter Antoine Leroux, overlaadde vervolgens de Nederlanders met andere waardevolle cadeau’s. Burgemeester Lézé vertrok daarna naar Duitsland om daar in een van de andere jumelagegemeenten van Hauts d’Anjou het belang van culturele uitwisselingen uit te dragen.

De Nederlanders waren afgelopen dagen (zoals gebruikelijk bij een jumelage) ondergebracht bij gastgezinnen. Ze bezochten onder meer het indrukwekkende kasteel van Angers en het fraaie Parc Oriental in Maulévrier. En vierden ’s avonds zowel in privé- als groepsverband uitbundig feest. Dat ging gepaard met veel eten, drank en gezang.
Volgend voorjaar zijn de Fransen te gast in Teylingen.


Voorzitter Bernadette van Moorsel van JWC proost met haar Franse collega Antoine Leroux op het 20-jarig bestaan de jumelage.

Advertentie