Weesfietsen worden leenfietsen voor Oekraïense ontheemden

SASSENHEIM, 22 juni 2022 – Dit jaar werd weer een flink aantal weesfietsen verwijderd tijdens een weesfietsactie bij station Sassenheim. De mooiste exemplaren worden straks via Welzijnskwartier ingezet als leenfietsen voor Oekraïense ontheemden.

Vandaag werden de fietsen aan Welzijnskwartier overhandigd in aanwezigheid van Burgemeester Breuer. Dat gebeurde op de voormalige gemeentewerf van Sassenheim aan de Menneweg.

Als fietsen worden weggehaald, moet meestal het slot worden doorgezaagd. Daarom kwam een cheque van 250 euro van Sassem Kwizzt goed van pas. Die was aan de gemeente gegeven om de Oekraïense vluchtelingen in te zetten. Voor dat geld zijn nu nieuwe sloten gekocht, die ook nog eens met sponsorkorting konden worden verkregen bij Fietswarenhuis Voorhout. Welzijnskwartier zorgt dat de fietsen weer helemaal prima in orde zijn alvorens ze worden uitgeleend.

Weesfietsenactie met labels
De fietsen die vandaag werden uitgereikt, zijn zoals eerder gezegd, afkomstig van een zogenaamde weesfietsenactie bij het station Sassenheim. Eind januari kregen alle fietsen daar een groen label. Zo konden de boa’s zien welke fietsen langer dan vier weken op dezelfde plaats stonden, want normaal gesproken haalt een eigenaar het groene label van zijn of haar fiets af. Na deze periode kregen alle overgebleven fietsen met een groen label er een rood label bij. Hierop stond een datum waarop de fiets moest zijn weggehaald. De fietsen die niet binnen deze termijn werden verwijderd, zijn weggehaald door de gemeente en werden dertien weken opgeslagen. Nu kunnen ze weg. Op een aantal goed bruikbare exemplaren fietsen dus straks Oekraïners rond. Het Repair Café komt volgende week snuffelen en vluchtelingenwerk heeft aangegeven ook een fiets nodig te hebben.

Advertentie