Wethouders vragen aandacht voor verkeersveiligheid

TEYLINGEN, 1 september 2021 – De Teylingse wethouders brachten woensdag een bezoek aan verschillende scholen in de gemeente om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. Nu het nieuwe schooljaar is begonnen gaan kinderen en jongeren weer in grote getalen de weg op om deel te nemen aan het verkeer. Het traditioneel ook de start van de campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’.

De drukte in de spits neemt aan het begin van het schooljaar flink toe met veel onervaren fietsers. Vooral in de drie maanden na de zomervakantie raken meer kinderen betrokken bij een verkeersongeval. Dat komt niet alleen door hun onervarenheid in het verkeer, maar ook doordat automobilisten niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen. Daarom voeren de gemeente, de regio Holland Rijnland, Het ROV Zuid-Holland en Veilig Verkeer Nederland samen met politie en scholen al jaren de campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’.

Wethouder Verkeer, Marlies Volten, bracht een bezoek aan basisschool Het Sterrenwerk in Sassenheim om samen met de kinderen extra aandacht voor verkeersveiligheid te vragen. Omdat Het Sterrenwerk dit schooljaar voor het eerst in twee gebouwen aan de St. Antoniuslaan zit, is daar veel aandacht voor het verkeer bij het halen en brengen van de kinderen. Na een woordje door wethouder Volten was er een bellenblaasactie met de kinderen.

Wethouder Heleen Hooij bezocht basisschool De Avonturier in Voorhout en wethouder Arno van Kempen bezocht in die plaats basisschool De Regenboog.

Advertentie