World Cleanup Day in Teylingen

TEYLINGEN, 7 september 2023 – Op zaterdag 16 september zetten Teylingen Schoon en gemeente Teylingen zich in voor een opschoonactie van zwerfafval. Dit gebeurt op World Cleanup Day, de grootste jaarlijkse opschoonactie ter wereld. Inmiddels doen er zo’n 191 landen mee om op deze dag zwerfafval op te ruimen. Archieffoto

De dag start om 9.45 uur met een inloop in het bestuurscentrum van Teylingen aan het Raadhuisplein 1. Om 10.00 uur opent wethouder Heleen Hooij de schoonmaakactie met een welkomstwoord. Daarna gaan de deelnemers gezamenlijk aan de slag. Materialen als grijpers en vuilniszakken zijn aanwezig. Om 12.00 uur gaan de zwerfafvalpakkers terug naar het gemeentehuis en is er een fotomoment. Aansluitend is er ook een lunch om alle deelnemers te bedanken.

Zwerfafval is nog altijd een probleem, ook in Teylingen. Er zijn het hele jaar door al veel vrijwilligers actief die hun best doen om het zwerfafval op te ruimen. En ook de gemeente doet wat ze kan. Cleanup Day Teylingen is naast een gezellige activiteit ook bedoeld om aandacht te vragen bij inwoners om afval in de prullenbak te gooien en niet zomaar op straat.

Geïnteresseerden die na de Cleanup Day in Teylingen mee willen doen, kunnen zich aanmelden via een e-mail aan afvalcoach@hltsamen.nl o.v.v. World Cleanup Day Teylingen.